Ce filtre pentru apă am ales

Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie

Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu doar la bucătărie. Și nu doar filtrată, ci și dedurizată.

O să spuneți că apa e tratată și sigură în special dacă locuim în oraș, deci de ce ar fi nevoie de așa ceva? Da, este tratată pentru a nu exista bacterii, da, substanțele folosite sunt în cantități foarte mici, în limite permise, dar e vorba de efectul cumulativ: gândiți-vă că vă spălați pe corp de două ori pe zi, iar pe mâini și mai des. Clorul din apă, de exemplu, usucă pielea și crește riscul de a face iritații. Nu mai vorbim despre ce alte substanțe vin, având în vedere că țevile sunt vechi. Asta e problema, din punctul meu de vedere. Chiar dacă apa pleacă ok de la stațiile centrale, până ajunge la noi la robinet e cale lungă. Sigur ați văzut și voi cât de murdară vine în unele zile. Uneori este un maro închis, alteori are sedimente. Nu-ți vine să îți faci baie cu ea așa, dar n-ai încotro.

Să ne amintim că pielea este cel mai mare organ al nostru. Prin piele eliminăm toxine și tot prin piele pătrund în organism tot felul de substanțe, mai bune sau mai puțin bune. Din produsele de îngrijire pe care le folosim (săpun, gel de duș, creme etc.), din hainele pe care le purtăm, din aer, din apă.

De asta am ales să punem filtre pe conducta principală – a fost o prioritate pentru noi în momentul în care am găsit casa în care credeam că vom locui mulți ani de acum înainte. N-a fost să fie, au apărut tot felul de probleme și după aproape un an am fost nevoiți să renunțăm la ea, dar în video vă arăt cum pusesem filtrele (pe care acum le avem depozitate în balcon, în așteptarea altei case:)

Noi am ales un filtru cu două cartușe: unul reține elementele solide precum nisip, rugină, iar al doilea elimină microorganisme, bacterii, clor, metale grele, pesticide. L-am luat de pe site-ul www.daraqua.ro  (acesta este), dar sfatul meu este să îi sunați, dacă nu știți ce să alegeți sau aveți un spațiu mic. Noi așa am procedat, plus că ce am ales noi nu înseamnă că se potrivește la toată lumea. Depinde de mai mulți factori.

Dedurizatorul: apă fără calcar

Vă spuneam la început că am luat și dedurizator, deși casa era în București, deci racordată la rețeaua orașului. De obicei se recomandă dedurizator dacă stai în afara orașului și ai puț, dar asta nu înseamnă că apa din orașe nu este dură.

Eu întotdeauna mi-am dorit să nu mai văd acele urme de calcar pe baterii și nu mai zic de faptul că în timp calcarul distruge mașina de spălat rufe, de spălat vase, boilerul, centrala.

De asta am ales un dedurizator. Mai ales că nu e o investiție foarte mare. Pentru o casa cu două băi racordată la rețeaua din București a fost nevoie de cel mai mic dedurizator, adică acesta. Sigur că depinde de mai mulți factori, dar dacă veți suna la Daraqua, ei vă vor îndruma. La fel și cu instalatorul. În București au un instalator cu care colaborează, care le știe bine produsele. Și chiar e un om fain și priceput.

Ce filtru am ales pentru apa de băut

De când așteptam să avem filtru și la bucătărie, ca să nu mai cumpărăm atâta apă în plastic! Sigur că cea mai bună apă este cea de izvor, direct din natură, dar eu nu am găsit până acum un izvor în București sau pe lângă, plus că și dacă aș găsi, tot aș pune și un filtru acasă.

A fost însă foarte greu să decidem ce să alegem. Probabil știți că există foooarte multe filtre pe piață, fiecare e extraordinar, e cel mai bun pentru sănătate, face apa cea mai pură. Sigur că producătorii își laudă produsele, dar pentru noi, consumatorii, e foarte greu să ne dăm seama ce e adevăr și ce e marketing.

Am citit mult, am vorbit cu specialiști, am întrebat oameni care au filtre acasă, m-am tot gândit și răzgândit și până la urmă am ales un sistem cu ultrafiltrare pot să spun simplu, normal, la un preț decent.

Are 4 cartușe, deci 4 etape de filtrare. Reține rugina, nisipul, tot felul de sedimente, clorul, bacteriile, virusurile și inclusiv polenul și microplasticul. Este pe bază de cărbune activ din nucă de cocos. Îl găsiți aici.

Are o baterie separată, care vine odată cu filtrul, un robinet subțirel, dar poate fi folosit și cu o baterie cu 3 căi, dacă nu vreți să aveți doi robineți la chiuvetă.

Am luat acest sistem cu ultrafiltrare tot de la Daraqua.ro, costă 700 de lei în acest moment, iar anual e nevoie de 450 de lei pentru a schimba filtrele. Două dintre ele trebuie schimbate la 6 luni, două o dată pe an. Am făcut un calcul și în total înseamnă 450 de lei pe an.

Nu spun că acesta este cel mai bun filtru de pe piață, dar cred că nimeni nu poate spune care e cel mai bun. Fiecare alege ce i se potrivește și chiar vă îndemn, ca de fiecare dată, să faceți propriile cercetări și alegeri.

URMEAZĂ: Deodorante și antiperspirante naturale

În video-ul următor din seria #LowToxicLife vă vorbesc despre deodorante: analizez etichetele mai multor produse și vă arăt ce variante mai naturale există (inclusiv de unde le puteți cumpăra), facem diferența dintre deodorant și antiperspirant, vorbim despre aluminiul din antiperspirante – cauzează sau nu cancer la sân și Alzheimer + multe alte informații utile.

Între timp vă aștept pe Instagram și pe Facebook, unde postez zilnic ce produse folosesc, ce mănânc, ce locuri vizitez, ce informații citesc sau pur și simplu gânduri care pe mine mă ajută în diverse situații.

***

Acest articol este scris în colaborare cu www.daraqua.ro, dar părerile îmi aparțin în totalitate și nu fac parte din niciun contract. Știți deja că am colaborări doar cu acele branduri în care cred, pe care le folosesc de mult timp ori pe care le-am documentat foarte bine înainte. 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe