Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună

Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, magneziu, glutation și multe altele în formă lipozomală. Peste tot auzim că sunt cele mai bune, dar care este explicația? Ce înseamnă de fapt „lipozomal”?

Și eu m-am întrebat asta acum 3-4 ani, când medicul mi-a recomandat vitamina C lipozomală. Și nu mi-a recomandat orice vitamina C lipozomală, ci pe cea de la Altrient. De atunci o avem mereu în casă. Facem cure din când în când, plus că ne e foarte utilă atunci când răcim. Cum simțim că ne ia răceala, cum mărim doza zilnică și rezultatul chiar e wow: fie nu mai răcim, fie răceala e doar una ușoară. Noi chiar nu am mai avut forme urâte de câțiva ani. Sigur că depinde de mulți factori, sigur că și stilul de viață contează, imunitatea, dar și vitamina C are un rol foarte important, plus că și ea a contribuit la imunitatea noastră.

Foarte mult m-am bucurat când, acum aproximativ doi ani, am fost contactată de botaniq.ro pentru o colaborare despre produsele Altrient. M-am bucurat, pentru că eu deja le foloseam, chiar postam despre ele, așa cum postez orice produs care mă ajută și în care am încredere. Între timp i-am cunoscut și pe oamenii din spatele acestui site, Alina și Andrei, doi oameni frumoși, cu care am rezonat din prima. În plus, mi-a plăcut că aleg cu mare atenție produsele pe care le au pe site. De altfel Andrei este la bază farmacist, deci știe la ce să fie atent atunci când include ceva în portofoliul site-ului.

Andrei Fulop: „Primul lucru pe care îl luam în calcul atunci când aducem pe piața din România un produs este să răspundă unei nevoi reale a consumatorului și să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate, puritate și eficiență. Ne dorim să aducem cele mai bune suplimente, care au în spate un producător credibil.

Când am ales să aducem pentru prima oară în România suplimentele lipozomale din gama Altrient, un factor hotărâtor a fost „vechimea” producătorului,  LivOn Labs  fiind primul producător de suplimente lipozomale din lume, faptul că fiecare produs, înainte de a fi lansat, petrece 2 ani în laborator și că originea fiecărui ingredient este controlată și testată. Nu știu câte alte produse sunt testate în diferite stadii ale producției pentru puritate și stabilitate.

Un alt aspect care a cântărit mult în decizia de a importa un anumit brand a fost atitudinea față de mediu. Noi ca și companie încercăm să susținem diferite proiecte de mediu, prin urmare a fost aproape natural să ne alegem parteneri cu viziune similară.  Altrient plantează copaci spre exemplu, BetterYou derulează un proiect uriaș de protejare a mediului, folosind doar ambalaje din plastic reciclat sau cu amprentă negativă de carbon, noi la rândul nostru susținem cu mare entuziasm proiectele de mediu ale Organizației WWF România.”

Ce înseamnă supliment „lipozomal”

Dar să revenim la suplimentele lipozomale. Ce înseamnă până la urmă „lipozomal”?

Lipozomii sunt niște fosfolipide care protejează nutrienții. Practic formează o sferă în jurul vitaminelor. Este un dublu strat protector care ajută nutrienții să nu fie afectați de mediul acid din stomac și intestin. Foarte important este că aceeași structură fosfolipidică au și membranele celulelor noastre. Astfel, suplimentele lipozomale ajung direct la nivel celular. Pe scurt, au o eficiență asemănătoare cu cea a variantelor injectabile.

Avantajele tehnologiei lipozomale

Cel mai important avantaj al suplimentelor lipozomale este faptul că nutrienții sunt absorbiți mai rapid și în cantitate mai mare. Așa cum spuneam mai sus, au eficiență asemănătoare cu a perfuziilor. În schimb multe dintre vitaminele și mineralele sub formă de capsulă sau comprimat se absorb doar într-o mică parte, iar excesul este eliminat.

Studii pe vitamina C lipozomală Altrient

Un studiu publicat în martie 2019 în „Jurnalul de medicină Ortomoleculară” a arătat o concentrație dublă de acid ascorbic la nivelul globulelor albe (responsabile cu imunitatea) în cazul administrării de Altrient C lipozomal, comparativ cu vitamina C pulbere. În plus, perioada cât este prezent nutrientul în sânge este de două ori mai lungă decât în cazul pulberii.

O altă cercetare publicată în 2011, în urma dezastrului nuclear de la Fukushima, evidențiază capacitatea de protecție a Vitaminei C împotriva radiațiilor. Cercetătorii au făcut tot felul de studii pe șoareci și au arătat că cei cărora li s-a administrat vitamina C cu trei zile înainte de a fi radiați, au supraviețuit în proporție de 42% după transplantul de măduvă făcut post radiație, față de 0% în cazul celor care nu au primit vitamina C și nu li s-a făcut transplant. Oamenii de știință au demonstrat că un consum de vitamina C duce la o afectare mai scăzută a ADN-ului de la nivel intestinal. În alt studiu, 9 persoane implicate în curățarea zonei de după tragedia de la Cernobîl au primit 600 mg pe zi de acid alfa lipoic, iar rezultatele au arătat o îmbunătățire a stării lor imune. Cercetătorii au recomandat celor care lucrează în zone cu risc radioactiv să ia zilnic vitamina C, acid alfa lipoic, seleniu și vitamina E.

Și pielea beneficiază de vitamina C lipozomală. Un studiu Princeton Consumer Research a arătat o creștere semnificativă a elasticității pielii și o reducere a ridurilor fine după 16 săptămâni de utilizare a 1 sau 3 plicuri pe zi de vitamina C lipozomală Altrient.

Știu, puteți spune că nu aveți încredere în aceste studii, pentru că unele sunt realizate de compania producătoare. Vă înțeleg, și eu pun sub semnul întrebării orice studiu, însă pe mine aceasta vitamina C lipozomală m-a convins din mai multe motive. În primul rând a contat că mi-a fost recomandată de-a lungul timpului de mai mulți medici bine documentați, în care am încredere. Apoi, a contat foarte mult că am simțit efectele pe pielea mea. La propriu, pielea mea arată mai bine datorită vitaminei C, plus că de fiecare dată când am simțit că răcim și am luat vitamina C lipozomală, am observat efectele.

Apoi, a contat și că este vorba despre o companie cu experiență de peste 25 de ani. La LivOn Labs fiecare formulă lipozomală este dezvoltată timp de 24 luni, de specialiști cu peste 25 de ani de experiență în utilizarea tehnologiei lipozomale.

Andrei Fulop: „Pentru noi contează mult ca un supliment să aibă cât mai multe studii. Am descoperit destule suplimente care nu au studii, dar se folosesc de rezultatele cercetărilor Altrient când se promovează. Studiile pe vitamina C lipozomală care arată absorbție de 98% sunt pentru Altrient, nu pentru alte branduri care au vitamina C lipozomală.”

Atenție la lista de ingrediente

Și la capitolul ingrediente, vitamina C Altrient are o bilă albă: nu conține zahăr, coloranți, arome, pesticide sau ingrediente modificate genetic.

Pentru fabricarea lipozomilor se folosește un amestec echilibrat de fosfolipide extras din soia de identitate controlată, adică originea și identitatea plantei este urmărită minuțios (sol, sămânță, recoltă).

Etanolul este folosit cu rol de conservant natural, dar este echivalentul unei lingurițe de vin, deci e o cantitate mică. Persoanele care au un regim strict, fără alcool, trebuie să lase pliculețul desfăcut, la aerisit, timp de o jumătate de oră, pentru evaporarea alcoolului.

Sub ce formă trebuie să fie un supliment lipozomal

Mare atenție când alegeți un supliment lipozomal. Pe lângă studii, calitatea ingredientelor, un brand cu experiență, este important ca vitamina respectivă să aibă consistență de gel, nu de emulsie, pulbere sau comprimate.

Andrei Fulop: „Pentru a crea un produs lipozomal este necesară o tehnologie specială care încorporează nutrientul în fosfolipide fără a le oxida sau deteriora. Simpla încorporare a nutrientului într-o emulsie, chiar și în prezența ultrasunetelor, nu garantează formarea lipozomilor, cu atât mai puțin a unor lipozomi de dimensiuni optime pentru o absorbție foarte bună. Tocmai din acest motiv produsele lipozomale sunt mai costisitoare.”

Cum se consumă vitamina C lipozomală

În primul rând, este important să fie luată cu cel puțin 15 minute înainte de masă.

Cum se consumă? Puneți într-un pahar foarte puțină apă, doar la baza paharului. Rupeți pliculețul și turnați gelul în apă. Cu grijă și atenție, să scoateți tot din plic. Agitați foarte puțin paharul și beți dintr-o înghițitură.

E important să puneți mai întâi apa și apoi conținutul plicului, nu invers, pentru că altfel gelul se lipește de pereții paharului și e păcat să rămână pe pahar, în loc să ajungă în organism.

Se poate pune și în smoothie sau într-un suc natural, dar foarte important este să nu îl puneți la blender sau în lichide fierbinți.

Beneficiile vitaminei C pentru organism

  • ajută la întărirea sistemului imunitar
  • contribuie la sinteza colagenului (astfel susține sănătatea pielii, a cartilajelor și a vaselor de sânge)
  • ajută la funcționarea normală a sistemului nervos
  • contribuie la reducerea oboselii și a stărilor de epuizare
  • protejează celulele împotriva stresului oxidativ

De unde puteți cumpăra vitamina C lipozomală

Găsiți vitamina C lipozomală Altrient AICI. Pentru un preț mai bun, găsiți și pachete cu trei sau șase cutii.

Vă las link și către celelalte produse lipozomale de la LivOn Labs. Au și vitamina B, magneziu, acid alfa lipoic, glutation. Le găsiți pe toate AICI.

Cât costă vitamina C lipozomală Altrient

În acest moment (august 2021), o cutie cu 30 de pliculețe costă 259 de lei. Știu că prețul este un dezavantaj pentru multe persoane, sunt conștientă că nu oricine își permite să ia Altrient C în fiecare zi, dar sunt și destule cazuri în care ține de priorități. Dacă am fi mai atenți pe ce cheltuim banii, am descoperi că putem să îi folosim și altfel.

De exemplu, o persoană care fumează un pachet de țigări pe zi cheltuie 600 de lei în fiecare lună pe fumat. Asta înseamnă aproape 3 luni de cură cu 1000 mg pe zi de vitamina C lipozomală Altrient.

Dacă nu fumați, așa cum este și cazul meu, puteți reduce din altă parte. Și eu fac la fel. Știu că poate pare că am un venit wow, dar nu e chiar așa. Eu, de exemplu, am ales în toți acești ani să nu îmi cumpăr poșete, pantofi sau rochii scumpe. Am preferat să îmi iau mai puține și la prețuri mai mici, astfel încât să pot investi acei bani în sănătatea mea.

ATENȚIE!

  • Nu uitați că suplimentele nu înlocuiesc o dietă echilibrată. Ele ne susțin organismul, dar e important să avem o bază. Oricât de bune ar fi suplimentele pe care le luăm, nu au cum să facă minuni dacă noi avem un stil de viață total dezechilibrat.
  • Acest articol nu ține loc de consult medical! Cel mai bine ar fi să mergeți la un medic cu o abordare integrativă, pentru a vă analiza starea de sănătate și pentru a putea astfel să vă prescrie un tratament individualizat.

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Cum am amenajat baia astfel încât să ne susțină sănătatea
Știți postările acelea cu băi wow, ca în revistele de design sau showurile de pe Netflix? Ei bine, baia noastră […]
Sănătate financiară: cum să-ți gestionezi banii astfel încât să îți mai rămână la final de lună
Pe ce s-au dus banii? Iei salariul, plătești rată, curent, întreținere, telefon, bagi benzină, mergi la supermarket, poate are nevoie […]
Ingredientele periculoase din detergenții pentru rufe și ce variante naturale există
În ultimii ani li se recomandă tot mai des părinților să folosească detergenți ecologici pentru hainele copiilor, mai ales când […]
Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe