#CălătoreșteSănătos: 14 cazări cu intrare separată, în mijlocul naturii

Așa cum v-am promis în articolul despre experiența noastră în cele 6 locuri ce oferă cazare în căsuțe individuale, am revenit cu încă 14 cazări cu intrare separată. La acestea nu am fost, dar le avem pe listă de mult timp și cu siguranță vom merge la fiecare, rând pe rând.

De exemplu, la Căsuța Bunicii chiar avem rezervare făcută pentru luna septembrie. Cred că sunt 3-4 ani de când îmi doresc să ajungem acolo, dar mereu era ocupat când puteam noi. De data asta am făcut rezervare la început de iunie pentru septembrie. Atunci era primul weekend disponibil, dar am plătit imediat avansul, ca să fiu sigură că anul acesta vom ajunge în acel loc mirific. Să sperăm că ne lasă și coronavirusul.

Toate cele 14 locuri de mai jos sunt superbe, în mijlocul naturii, multe sunt căsuțe din lemn, unele sunt foarte vechi, recondiționate, altele sunt din lut. Toate au (și) cazare cu intrare separată, ideale pentru această perioadă, în care nu e recomandat să stăm în locuri aglomerate. Fie sunt căsuțe mici, pentru două persoane, fie case de vacanță pentru familii sau grupuri mai mari de prieteni.

La fiecare dintre ele am făcut un colaj cu fotografii preluate de pe site-urile sau paginile lor de Facebook, iar link către site-ul lor găsiți dacă dați click pe nume.

Înainte să începem, vă recomand să citiți și articolul „Cazare la căsuțe individuale, în natură | #CălătoreșteSănătos în România” – este un articol amplu, cu ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut în 6 locuri ce oferă cazare în căsuțe individuale, în mijlocul naturii.

 

CĂSUȚA BUNICII (Șimon, Bran) – sunt două astfel de căsuțe, fiecare se închiriază integral și are 2 dormitoare

Update: am petrecut un weekend acolo și a fost MINUNAT! E superb totul, absolut totul. Sper să mai ajungem. La mine pe Instagram puteți vedea un video (la categoria IGTV): www.instagram.com/izabela.panescu

 

CASA GLOD (sat Glod, jud. Alba) – căsuțe vechi de 200 de ani, recondiționate și modernizate (o casă are 2 camere duble, alta 3)

 

TRANSYLVANIA LOG CABINS (Peșteana, jud. Hunedoara) – cabane superbe din lemn: unele în copac, altele pe pământ 🙂

 

RAVENS NEST (sat Sub Piatra, jud. Alba) – este un complex cu 3 case vechi din secolele XIX-XX, care în total au 11 camere. Dacă vreți intrare separată, din exterior, întrebați atunci când faceți rezervarea.

 

DEALUL VERDE (Porumbacu de Sus, Sibiu) – după cum se vede, sunt căsuțe în pământ. Cred că acest complex e unic în România. Eu, cel puțin, nu știu să mai fie așa ceva. În total sunt 8 căsuțe, fiecare cu intrare separată și cu o poveste interesantă. Le găsiți pe site la ei.

 

COMPLEXUL SATU MUSCELEAN (sat Cândești, jud. Argeș) – aici există camere duble, triple, apartament, dar și căsuțe individuale, pentru cine vrea mai multă intimitate. Toate în jurul unui lac.

Update: între timp am fost de două ori aici și vă recomand din suflet să mergeți! Căsuțele sunt superbeee, toate sunt lângă pădure, deci multă liniște, plus intimitate, pentru că sunt la distanța una de alta, există și un lac în care se poate pescui, mâncarea este bună (dar pe model tradițional, deci nu vă așteptați la ceva fancy ori să găsiți prea multe variante vegane).

 

COB VILLAGE (Berca, jud. Buzău) – sunt 5 case superbe făcute din lut, fiecare cu câte 4 camere duble, dar intrările sunt separate, din exterior. 

 

CABANA ȘAPTE (Breaza, jud. Brașov) – un spațiu perfect pentru familii mari sau pentru un grup de prieteni (are 5 dormitoare și se închiriază integral)

 

GREEN RESORT BRAN – un complex cu 8 case de vacanță individuale, cu 1, 2 sau 4 dormitoare. Fiecare casă are curte și terasă.

 

LA CĂSUȚE (Bran, jud. Brașov) – aici sunt 4 căsuțe din lemn, fiecare cu teren de 1000 de mp, living, bucătărie și două dormitoare. 

 

CASA BLANCA (plaja Copahavana, Olimp) – este un complex cu 12 căsuțe albe, superbe, pe malul mării, dar sunt în șir perpendicular pe plajă, deci doar prima are vedere directă la mare. Complexul mai are și alte spații de cazare, plus niște restaurante foarte faine.

 

FERMA DACILOR (sat Tohani, jud. Prahova) – au 21 de camere (nu știu dacă toate, dar unele au sigur intrare din exterior), 4 căsuțe suspendate și urmează să fie gata 4 colibe dacice.

Update: am fost acolo într-un weekend doar să mâncăm și am fost tare dezamăgiți. Dezorganizare totală, așteptat foarte mult să prinzi masă, apoi chelnerul nu ne băga în seamă, apoi ne-a spus că e prea aglomerat și au închis bucătăria pentru 20 de minute, au trecut 40 și tot nu venea să ne ia comanda, când în sfârșit a venit a zis că bucătăria e tot închisă, deci practic am așteptat degeaba. Până la urmă am plecat și am mâncat altundeva. Poate că a fost doar o întâmplare, dar apoi am intrat pe pagina lor de Facebook și erau foarte multe comentarii de acest tip, referitoare și la alte weekenduri. Plus că o parte dintre oamenii care erau acolo nu ne-au plăcut. Genul acela veniți în grupuri mari, îmbăcați ostentativ, foarte gălăgioși. Altfel locul e superb, mai ales pentru copii, pentru că e spațiu mare verde, au iepuri, găini, măgăruși, e foarte frumos, dar noi nu vom mai merge. Cazarea nu știu cum este, dar să merg să dorm acolo și să aștept ore în șir să mănânc la restaurant, no way!

 

VALEA VERDE (sat Cund, jud. Mureș) – aici este un concept interesant, de „hotel răsfirat”. Adică spațiile de cazare nu sunt toate într-un loc, ci răsfirate prin tot satul. Puteți închiria atât apartamente, cât și case de vacanță (case săsești restaurate). 

 

COMPLEX VILA BÂLEA (DN 7C Transfăgărășan, km 103) – aici pe lângă camerele dintr-o vilă, există și 5 căsuțe rustice. Unele au un pat dublu la parter și unul single la etaj, iar altele au canapea extensibilă la parter și pat dublu la etaj. 

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe