Paste cu ton și ardei iute

 

Salut! Sunt Prâslea cel gospodin, soțul Izabelei. Amândurora ne place foarte mult peștele, așa că îl folosim cât de des putem în alimentație. De data aceasta am gătit niște paste cu ton și ardei iute.

Noi nu mâncăm prea condimentat, dar această combinație este perfectă dacă e măcar puțin picantă. Cât despre paste, noi de obicei le folosim pe cele din făină integrală, dar de curând am descoperit o intoleranță la gluten, așa că le-am făcut și cu paste fără gluten și sunt la fel de bune!

Ingrediente:

– 250 g paste integrale (ies 2 porții generoase sau 3 normale)

– 2 conserve de ton bucăți, în suc propriu

– 1-2 ardei iuți (în funcție de cât de picant vă place să mâncați)

– 500 g sos de roșii

– o legătură  de usturoi verde sau 2-3 căței de usturoi

– o legătură de ceapă verde sau o ceapă uscată

– sare, piper și oregano

Mod de preparare:

Am pus la fiert  2-3 litri de apă cu puțină sare într-o oală. Când apa a dat în clocot, am redus puțin focul, am adăugat pastele și le-am fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp am pus ardeii, usturoiul și ceapa tocate mărunt într-o tigaie cu puțină apă. Nu am mai pus ulei pentru că am vrut să călesc cu apă să văd cum iese. Și a ieșit la fel de gustos.

Am adăugat tonul, am amestecat și am lăsat să fiarbă 2-3 minute. Apoi am pus sosul de roșii. După alte 2-3 minute, am oprit focul, am adăugat pastele bine scurse de apă și am amestecat. Le puteți servi calde, cu puțin pătrunjel pe deasupra.

Dacă aveți timp și mai puteți aștepta 10-15 minute, puteți pune tot amestecul într-o tavă peste care presărați puțin parmezan și le băgați la cuptor. Noi am încercat ambele variante și au ieșit la fel de bune. Să aveți poftă!

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]
Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele
Am descoperit aceste suplimente sub formă de spray acum mai bine de 6 luni și m-au cucerit, pentru că dai […]
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr)
Este o rețetă foarte ușor de făcut, din doar 3 ingrediente, plus fructe. Poate fi pandișpan cu vișine, cireșe, piersici, […]
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București
Știți deja că noi căutăm mereu variante cât mai sănătoase când comandăm sau ieșim să mâncăm în oraș, așa că […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe