Salut! Sunt Prâslea cel gospodin, soțul Izabelei. Amândurora ne place foarte mult peștele, așa că îl folosim cât de des putem în alimentație. De data aceasta am gătit niște paste cu ton și ardei iute.
Noi nu mâncăm prea condimentat, dar această combinație este perfectă dacă e măcar puțin picantă. Cât despre paste, noi de obicei le folosim pe cele din făină integrală, dar de curând am descoperit o intoleranță la gluten, așa că le-am făcut și cu paste fără gluten și sunt la fel de bune!
Ingrediente:
– 250 g paste integrale (ies 2 porții generoase sau 3 normale)
– 2 conserve de ton bucăți, în suc propriu
– 1-2 ardei iuți (în funcție de cât de picant vă place să mâncați)
– 500 g sos de roșii
– o legătură de usturoi verde sau 2-3 căței de usturoi
– o legătură de ceapă verde sau o ceapă uscată
– sare, piper și oregano
Mod de preparare:
Am pus la fiert 2-3 litri de apă cu puțină sare într-o oală. Când apa a dat în clocot, am redus puțin focul, am adăugat pastele și le-am fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.
Între timp am pus ardeii, usturoiul și ceapa tocate mărunt într-o tigaie cu puțină apă. Nu am mai pus ulei pentru că am vrut să călesc cu apă să văd cum iese. Și a ieșit la fel de gustos.
Am adăugat tonul, am amestecat și am lăsat să fiarbă 2-3 minute. Apoi am pus sosul de roșii. După alte 2-3 minute, am oprit focul, am adăugat pastele bine scurse de apă și am amestecat. Le puteți servi calde, cu puțin pătrunjel pe deasupra.
Dacă aveți timp și mai puteți aștepta 10-15 minute, puteți pune tot amestecul într-o tavă peste care presărați puțin parmezan și le băgați la cuptor. Noi am încercat ambele variante și au ieșit la fel de bune. Să aveți poftă!