Roșii în tigaie: rețeta copilăriei mele
Poate că vă sună ciudat „roşii în tigaie”, dar noi aşa le spunem de când eram mici 🙂 Pe lângă obiceiul nostru preferat de a ne aşeza în grădină, printre roşii, de a culege câte una, câte una și a o mânca exact ca pe un măr, eu şi sora mea mai aveam o masă preferată vara: roşii în tigaie. Şi acum abia aştept să vină vara, ca să fac această rețetă din când în când.

Sigur că în privinţa nutrienţilor e bine să mâncăm roşiile crude, nu preparate termic, dar nu cred că există persoană care să nu mănânce roşii proaspete vara. Aşadar, nu e nicio tragedie dacă o dată la nu ştiu cât preparăm termic legumele, atâta vreme cât avem în alimentaţia zilnică şi vegetale proaspete. Ideal ar fi ca măcar 50% din ce mâncăm să fie crud.

Ingrediente (pentru două porţii)

– 8 roşii potrivite
– 1 ardei gras
– 1 ceapă destul de mare
– 3-4 căţei de usturoi
– 2 ouă
– sare, piper
– plante aromatice precum busuioc, oregano, pătrunjel

Mod de preparare

Se taie toate legumele bucăţi potrivite (chiar nu e nevoie să vă chinuiţi să tocaţi mărunt, pentru că la final totul va fi aproape ca o pastă). Se pun apoi într-o tigaie şi se lasă pe foc până scade mai toată zeama. Nu e nevoie de pic de ulei, cel puţin dacă tigaia e una nonaderentă. Eu folosesc de ceramică şi chiar nu e necesar uleiul. E clar, aşadar, că nici nu călesc nimic. Aşa cum am spus, pur si simplu pun toate legumele în acelaşi timp şi le las acolo până scade zeama. Cel mult mai amestec puţin din când în când.

La aceste cantităţi a durat cam 20 de minute să scadă sosul de roşii, moment în care am adăugat cele două ouă. Le-am pus direct în tigaie, nu le-am bătut înainte. Am amestecat totul şi am mai lăsat 3-4 minute pe foc. Tot acum am adăugat sare, piper şi plante aromatice, dacă sunt uscate. Dacă aveţi proaspete le puteţi adăuga la final.

This is it! Atât e de simplu să pregătești rețeta de roșii în tigaie! Puteţi face şi o mămăliguţă, dar merge la fel de bine şi cu pâine, mai ales dacă e făcută în casă ori la o brutărie artizanală. Integrală, cum altfel? 🙂

Aştept să îmi spuneţi cum vi se pare. Poftă bună!

 

Tot la capitolul rețete de vară, vă recomand să încercați și Cea mai simplă rețetă de înghețată, Limonadă cu ghimbir și cătină ori Salată de vinete – o rețetă specială.

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]
Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele
Am descoperit aceste suplimente sub formă de spray acum mai bine de 6 luni și m-au cucerit, pentru că dai […]
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr)
Este o rețetă foarte ușor de făcut, din doar 3 ingrediente, plus fructe. Poate fi pandișpan cu vișine, cireșe, piersici, […]
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București
Știți deja că noi căutăm mereu variante cât mai sănătoase când comandăm sau ieșim să mâncăm în oraș, așa că […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe