Sigur că în privinţa nutrienţilor e bine să mâncăm roşiile crude, nu preparate termic, dar nu cred că există persoană care să nu mănânce roşii proaspete vara. Aşadar, nu e nicio tragedie dacă o dată la nu ştiu cât preparăm termic legumele, atâta vreme cât avem în alimentaţia zilnică şi vegetale proaspete. Ideal ar fi ca măcar 50% din ce mâncăm să fie crud.
Ingrediente (pentru două porţii)
Mod de preparare
Se taie toate legumele bucăţi potrivite (chiar nu e nevoie să vă chinuiţi să tocaţi mărunt, pentru că la final totul va fi aproape ca o pastă). Se pun apoi într-o tigaie şi se lasă pe foc până scade mai toată zeama. Nu e nevoie de pic de ulei, cel puţin dacă tigaia e una nonaderentă. Eu folosesc de ceramică şi chiar nu e necesar uleiul. E clar, aşadar, că nici nu călesc nimic. Aşa cum am spus, pur si simplu pun toate legumele în acelaşi timp şi le las acolo până scade zeama. Cel mult mai amestec puţin din când în când.
La aceste cantităţi a durat cam 20 de minute să scadă sosul de roşii, moment în care am adăugat cele două ouă. Le-am pus direct în tigaie, nu le-am bătut înainte. Am amestecat totul şi am mai lăsat 3-4 minute pe foc. Tot acum am adăugat sare, piper şi plante aromatice, dacă sunt uscate. Dacă aveţi proaspete le puteţi adăuga la final.
This is it! Atât e de simplu să pregătești rețeta de roșii în tigaie! Puteţi face şi o mămăliguţă, dar merge la fel de bine şi cu pâine, mai ales dacă e făcută în casă ori la o brutărie artizanală. Integrală, cum altfel? 🙂
Aştept să îmi spuneţi cum vi se pare. Poftă bună!
Tot la capitolul rețete de vară, vă recomand să încercați și Cea mai simplă rețetă de înghețată, Limonadă cu ghimbir și cătină ori Salată de vinete – o rețetă specială.