Budincă din semințe de chia și fructe

 

Avem mereu semințe de chia în casă. Facem din când în când „icre” de chia (găsiți rețeta aici), le folosim ca înlocuitor de ouă atunci când nu avem (așa cum am folosit în rețeta de banana bread), dar de cele mai multe ori le folosim pentru micul dejun. De exemplu, când am poftă de ceva ușor și dulce fac repede o budincă din semințe de chia.

Știți că eu sunt adepta folosirii ingredientelor care se găsesc în țara noastră, dar asta nu înseamnă că din când în când nu putem profita și de cele din alte părți. Ideea e să nu abuzăm, să nu ne transformăm alimentația în una bazată pe ingrediente din alte zone. Semințele de chia au o mulțime de beneficii, printre care cantitatea mare de proteine, fibre, calciu, magneziu.

Ingrediente pentru 2 persoane:

-8 linguri de semințe de chia

-500 mililitri lapte

-miere după gust

-fructe

-vanilie (opțional)

Ustensile necesare: un castron și o lingură 🙂

Mod de preparare:

Se amestecă semințele de chia cu laptele. Puteți folosi orice tip de lapte doriți. Noi folosim lapte vegetal, pe care îl facem noi (găsiți cea mai simplă rețetă aici). Când se mai întâmplă să nu avem lapte făcut de noi și cumpărăm unul, avem grijă ca la ingrediente să nu fie altceva în afară de apă, sare, ingredientul principal (orez, cocos, migdale) și eventual ulei, dar nimic mai mult!

Lăsați amestecul aproximativ 30 de minute. Semințele de chia vor absorbi laptele și totul se va transforma într-o budincă. Mai puteți amesteca din când în când, dar nu e obligatoriu. Puteți face această etapă și seara, lăsați castronul peste noapte în frigider, iar dimineața faceți restul, doar că budinca va fi cam rece. Eu de asta prefer să o fac chiar dimineața, iar în timpul în care semințele absorb laptele eu mă pregătesc pentru serviciu.

Adăugați miere după gust și opțional vanilie (atenție, nu vorbesc despre zahăr vanilat sau despre esență de vanilie, ci despre vanilie obținută 100% din păstăi de vanilie).

Ornați cu ce fructe doriți. Eu am pus feliuțe de banană, cătină și merișor. Le-am folosit așa pentru că au gusturi diferite: banana este dulce, cătina acrișoară, iar merișorul este și puțin amărui. În plus, cu ajutorul fructelor de pădure am adus preparatului un boost de vitamine.

SFAT: Beți multă apă după ce mâncați produse care conțin semințe de chia. Acestea continuă să se “umfle” și după ce au fost consumate, adică în sistemul digestiv, așa că au nevoie de lichide.

budincă din semințe de chia 3

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe