Cea mai simplă rețetă de ciocolată fără zahăr – VIDEO

 

Dragii mei, sunt foooarte fericită să încep astăzi un „serial” cu rețete video. Nu orice rețete, ci unele sănătoase, gustoase, ieftine și simplu de făcut, așa cum de altfel v-am obișnuit.

Fac acest pas datorită vouă, datorită faptului că ne urmăriți atât pe mine, cât și pe soțul meu, Prâslea cel gospodin. Vă mulțumim pentru că ne citiți site-ul și pentru că testați rețetele noastre! Astfel ne încurajați să mergem mai departe. Nu e ușor, pentru că amândoi avem joburi full time, lucrăm în medie 9 ore pe zi, iar de site ne ocupăm în restul timpului, care este foarte limitat. Acesta este și motivul pentru care nu reușim să postăm atât de des precum ne-am dori, dar mergem înainte, pentru că ne dorim din tot sufletul să inspirăm cât mai mulți oameni să facă schimbări în alimentație, așa cum am făcut și noi.

Ciocolată fără zahăr

Cea mai simplă rețetă de ciocolată fără zahăr propusă de mine are doar 4 ingrediente, dintre care unul este apa 🙂 Sigur că se poate face și cu mai multe, dar eu prefer rețetele cât mai simple. Aceasta este una de bază, dar puteți experimenta și puteți adăuga ce doriți: vanilie, mentă, fructe, alune, puteți folosi unt de cacao în loc de cel de cocos ori cacao în loc de pudră de roșcove. Mie îmi place foarte mult pudra de roșcove pentru că are o aromă deosebită și în plus să știți că este recomandată pentru copii, spre deosebire de cacao. Am făcut și un calcul și este și mai convenabilă ca preț, o să vedeți în video.

Atât pudra de roșcove, cât și uleiul de cocos sunt de pe vegis.ro, iar mierea de salcâm de la legumedețară.ro. Fără ajutorul lor și al restaurantului Gelsomino, care ne-a permis să filmăm în spațiul său, nu am fi putut realiza aceste filmulețe. Vă mulțumesc! (mai multe detalii despre ei, mai jos)

Ingrediente:

-16 linguri rase cu pudră de roșcove (carob)

-4 linguri apă

-8 linguri ulei de cocos topit

-4 linguri miere de salcâm 

Mod de preparare:

Trebuie doar să amestecați toate ingredientele, până când obțineți o pastă destul de groasă. Veți vedea exact în video care trebuie să fie consistența pentru a obține aceste bombonele de ciocolată fără zahăr. Aveți grijă să nu folosiți un tip de lingură când puneți pudra de roșcove și alt tip pentru apă ori ulei, pentru că nu o să iasă rețeta. Eu am pățit-o 🙂 Oricum, e foarte simplu să o „dregeți”: dacă este prea tare mai adăugați puțină apă sau puțină miere, iar dacă este prea moale mai puneți pudră de roșcove. Pentru a vedea cum se prepară această ciocolată fără zahăr delicioasă vă invit să urmăriți rețeta video:

Vegis.ro este un magazin tip plafar, numai că este online. Găsiţi pe site de toate, de la ingrediente pentru mâncăruri, ceaiuri, remedii din plante medicinale şi produse apicole, până la cosmetice, detergenţi, electrocasnice sau cărţi.

LegumeDeȚară.ro este un site de pe care puteți comanda legume și fructe fără pesticide sau îngrășăminte chimice, dar și tot felul de bunătăți tradiționale: păsări de curte, ouă, lactate, miere, uleiuri presate la rece.

Restaurantul Gelsomino este o afacere de familie. Dacă ați fost în Italia sau Grecia știți la ce mă refer. Cât despre mâncare, bucătarul alege mereu cele mai bune ingrediente, așa cum face fiecare atunci când gătește acasă.

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe