Tartă cu mandarine și ghimbir

 

Pare sofisticat, dar nu e. Modul de preparare e chiar simplu şi nu e nevoie de multe ingrediente. Iar dacă vreţi să impresionaţi, aceasta tartă e perfectă! Eu am fost uimită câte persoane au lăudat-o. Am găsit reţeta acum câțiva ani pe blogul Inei Todoran și am adaptat-o în timp.

Ingrediente blat:

-2 căni cu sâmburi de nucă (lăsate peste noapte într-un bol cu apă, pentru a scăpa de amăreală)

-o jumătate de cană de curmale fără sâmburi (lăsate și ele în apă o oră sau măcar 30 de minute)

-o lingură de ghimbir dat pe răzătoare

Mod de preparare blat:

Ingredientele se pun în robotul cu lama S şi se mixează. Curmalele au rolul să „lege” compoziţia şi în acelaşi timp să o îndulcească. Practic sunt un excelent înlocuitor al zahărului. Odata compoziţia „închegată”, o puteţi pune într-o formă de tort sau într-o tavă, o presați bine cu degetele și apoi o puneți în frigider, cât timp pregătiți crema.

Ingrediente cremă:

-2 căni şi jumătate cu felii de mandarine

-o cană şi jumătate de caju (înmuiat câteva ore sau peste noapte şi apoi scursă apa)

-3-4 linguri de miere

-3-4 linguri cu ulei de cocos sau de cacao

-ghimbir ras (opțional)

-tărâţe de psyllium dacă e nevoie

Mod de preparare cremă:

După ce am îndepărtat pieliţele fiecărei feliuţe de mandarină (mi-a luat ceva, dar merită!), am pus toate ingredientele în robot. Sincer, am mai ras nişte ghimbir şi în cremă, pentru că mie îmi place la nebunie și mi s-a părut că în blat nu prea se simţea 🙂 Important este să gustați și să faceți totul în funcție de gusturile voastre.

După ce am mixat ingredientele mi-am dat seama că mandarinele mele au fost atât de zemoase încât crema era prea moale. Ca să „dreg” situaţia am adăugat tărâţe de psyllium, plus că avea deja ulei de cocos. Am pus crema peste blat și înainte să dăm iama în prăjitură am lăsat-o cam o oră la frigider, pentru a se întări crema. După ce am tăiat-o n-a rezistat prea mult :))

tarta mandarine 4

Credit foto 1: Nina Firsova | Dreamstime.com

Credit foto 2: Nevinates | Dreamstime.com

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]
Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele
Am descoperit aceste suplimente sub formă de spray acum mai bine de 6 luni și m-au cucerit, pentru că dai […]
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr)
Este o rețetă foarte ușor de făcut, din doar 3 ingrediente, plus fructe. Poate fi pandișpan cu vișine, cireșe, piersici, […]
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București
Știți deja că noi căutăm mereu variante cât mai sănătoase când comandăm sau ieșim să mâncăm în oraș, așa că […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe