Categorii
De post / Vegane Fără gluten Fără lactate Gustări Mic dejun Rețete

Pastă de măsline (gustare de post)

 

Salut! Sunt Prâslea cel gospodin.

Pentru că ne apropiem de postul Paștelui, vă recomand o rețetă care nouă ne place super mult: pastă de măsline. Noi folosim măsline kalamata fără sâmburi, pe care le cumpărăm de la magazine grecești, dar se găsesc și în unele supermarketuri. Puteți lua și cu sâmburi, dar o să vă ia mai mult timp să pregătiți rețeta 🙂 Poate că sunteți obișnuiți cu măslinele negre sau cu cele verzi și nu vă plac cele kalamata. Așa eram și eu, dar m-am obișnuit și acum nu-mi mai plac deloc celelalte!

Ingrediente:

-300 grame măsline kalamata fără sâmburi

-1 avocado copt

-2-3 fire de ceapă verde

-zeama de la jumătate de lămâie

Ustensile necesare:

-robot de bucătărie cu lama S / chopper / robot de mână / orice aparat care mărunțește legume

masline2Mod de preparare:

Puteți face pasta și imediat după ce cumpărați măslinele, dar va ieși prea sărată, așa că eu vă recomand să le lăsați mai întâi la desărat. Măslinele au foarte, foarte multă sare și nu ar trebui să mâncăm prea multe într-o zi, pentru că sarea crește riscul de boli, în special de inimă. Noi le lăsăm o zi-două în apă, în frigider, înainte să facem pasta.

Odată ce le-am desărat, le punem în robot alături de celelalte ingrediente. Aveți grijă să le verificați de sâmburi, pentru că nouă ni s-a mai întâmplat să mai fi scăpat una cu sâmburi și se poate strica robotul. Ingredientele trebuie doar mărunțite la robot până se obține o pastă numai bună de întins pe pâine. Noi nu mai adăugăm sare și ulei, pentru că au deja măslinele. După cum vedeți se prepară foarte repede și poate fi consumată pe bucăți de castravete sau de ardei, cu bețișoare de legume sau pe pâine, dar neapărat alături de o salată de legume 🙂 Poftă bună!

 

Sursă foto 1:  Liv Friis-larsen | Dreamstime.com

De Izabela Pănescu

Bună! Eu sunt Izabela, un om simplu, ca și voi. Până la 22 de ani am avut un stil de viață total dezechilibrat, dar ușor, ușor am făcut schimbări, iar acum, la 36 de ani, am un corp sănătos.

Lucrez în televiziune de 16 ani: am început la ProTV și am continuat la Digi24, unde realizez emisiunea de sănătate “Tinerețe fără bătrânețe” de aproape 11 ani. Tot despre sănătate comunic aici, pe site, dar și pe Instagram, Facebook, YouTube.

Pe scurt, inspir oamenii să se întoarcă la sănătate, simplitate, la natural și natură, fie că vorbim despre mâncare, produse de îngrijire, haine, amenajare casă, gânduri, emoții sau postări pe social media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *