Cum se face o detoxifiere sănătoasă – VIDEO

„Organismul este ca o maşinărie care are funcţia de detoxifiere foarte bine controlată.”

Ca să înțelegem cât mai bine ce înseamnă cu adevărat o detoxifiere a organismului, am vorbit cu mai mulți medici și cu persoane care trec prin acest proces.
Sunt situaţii în care organismul funcţionează perfect, pentru că el este o maşinărie care are această funcţie de detoxifiere foarte bine controlată, dar sunt situaţii în care noi forţăm nota: avem un consum alimentar neadecvat sau trăim într-un mediu foarte poluat şi atunci depăşim capacităţile organismului de a face această epurare. Astfel, substanţele rezultate din metabolism ajung să aibă efecte toxice.
dr. Doina Ene, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, medic primar medicină internă

Practic din cauza mediului în care trăim, a alimentației, a ritmului stresant, cu toții ajungem să avem toxine în organism. Problema este că adevărata detoxifiere a organismului, numită de specialişti detoxifiere regenerativă, nu are loc dacă facem o cură de câteva zile cu sucuri sau alte produse aşa-zis miraculoase. Este logic că toxine acumulate în 30-40 de ani nu au cum să fie eliminate în 10 sau 15 zile.

Detoxifierea regenerativă a organismului este un proces, nu este o chestiune de weekend, de o săptămână sau de o lună, este un proces care ne testează în primul rând răbdarea. Doar atunci când rinichii filtrează foarte bine putem spune că tot ce producem zilnic și ce ingeram poate fi eliminat așa încât să aibă loc în permanență acest proces de curățare în mod natural, firesc, al organismului. Redobândirea capacității de filtrare a rinichilor poate dura chiar și 7 ani. Depinde ce stil de viață a avut persoană respectivă până atunci.
Cristela Georgescu, specialist în sănătate holistică

Este foarte greu să îți schimbi obiceiurile brusc și dacă nu lucrezi cu tine însuți și nu ești pregătit să schimbi ceva de durată în stilul tău de viață nu o să obții nimic. Un om care înţelege fenomenul, care înțelege ce se întâmplă în organism, unde a greşit, ce a greşit, care stă de vorbă cu el însuşi şi poate să analizeze foarte riguros şi responsabil şi sincer ce poate şi ce nu poate să facă şi cum îşi poate structura această schimbare de comportament, acela va obţine rezultate!

dr. Doina Ene, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, medic primar medicină internă

Care sunt primii pași către o detoxifiere profundă a organismului puteți vedea în materialul pe care l-am realizat pentru emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”.

Ediția completă o puteți urmări pe site-ul digi24.ro. Este o ediție de tip „best of”, în care veți vedea câteva dintre cele mai interesante subiecte ale anului 2016.

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe