Ce am învățat din interviul cu președintele Slow Food, Carlo Petrini

 

Multi dintre voi stiti deja ca mananc sanatos, sunt foarte multumita cum arata alimentatia mea acum, mereu am grija ce aleg atunci cand merg la cumparaturi sau la restaurant. Asa credeam si eu, numai ca intalnirea cu fondatorul si presedintele Slow Food, Carlo Petrini, m-a pus pe ganduri. Mi-am dat seama ca nu fac destul si ca mai am „de lucru”. Mi-am dat seama ca noi toti ar trebui sa facem mai mult. Mi-am dat seama ca nu apreciem asa cum ar trebui ceea ce avem. Asta e valabil in toate aspectele vietii noastre, dar acum ma refer la hrana. Nu apreciem destul de mult produsele noastre romanesti, nu apreciem destul de mult taranii care muncesc pamantul si cresc animale. Stiu, e mai simplu si mai comod sa mergem la supermarketuri, pentru ca sunt peste tot, sunt aproape de casa, de serviciu, oriunde mergi gasesti un mini, super sau hipermarket. Pietele nu sunt atat de multe. Si da, stiu si ca in piete gasesti multi intermediari si bisnitari si prea putini tarani sau adevarati producatori, dar inca sunt! Inca! Pentru ca nu vor mai rezista mult daca nu facem ceva. Plus ca ii putem gasi si in alte locuri, dar da, trebuie sa ii cautam mai intai, deci avem nevoie de timp si poate mai mult decat de timp avem nevoie de dorinta si determinare.

 

Sigur ca si producatorii trebuie sa faca ceva, nu doar consumatorii trebuie sa fie interesati, dar despre asta si multe altele am vorbit pe 10 aprilie la emisiunea Tinerete fara batranete, pe Digi24 (puteti vedea emisiunea AICI). Invitatul meu in platoul emisiunii a fost Tiberiu Cazacioc, reprezentantul Slow Food Romania si Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor. Am vorbit despre ce poate face fiecare dintre noi pentru ca produsele romanesti sa isi recapete statutul si valoarea si sa fie primele pe lista de cumparaturi ale romanilor, nu ultimele.

Pentru ca in emisiune au fost doar cateva bucatele din interviul cu domnul Petrini, puteti vedea interviul integral AICI.

Carlo Petrini, presedintele si fondatorul miscarii Slow Food: „Sunt interese mari ale multinationalelor din zona alimentara, care cred ca Romania este un teren de cucerit si ajung aici! In Statele Unite, de exemplu, s-au nascut marile magazine, insa acum 20 de ani au aparut primele Farmers Markets. Erau putine la inceput, dar acum sunt 12.000, chiar si in cartierele sarace, deci se poate schimba! Bucurestiul nu poate fi piata marii distributii si a produselor industriale! Bucurestiul trebuie sa fie cea mai buna piata pentru economia agricola romaneasca, asta trebuie sa fie! Acest lucru nu se intampla in prezent si nu este corect!”

IMG_8896 IMG_8892 IMG_8861 IMG_8858 IMG_8904IMG_8906

In alimentatia mea si a sotului meu incepe acum o noua etapa si pentru asta ii multumesc lui Carlo Petrini, dar si lui Ben Mehedin de la Fundatia ADEPT Transilvania, lui Michele Rumiz, Tiberiu Cazacioc si restului echipei lui Carlo Petrini, pentru ca au facilitat realizarea acestui interviu.

IMG_8914 bun IMG_8916 IMG_8850 IMG_8851

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]
Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele
Am descoperit aceste suplimente sub formă de spray acum mai bine de 6 luni și m-au cucerit, pentru că dai […]
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr)
Este o rețetă foarte ușor de făcut, din doar 3 ingrediente, plus fructe. Poate fi pandișpan cu vișine, cireșe, piersici, […]
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București
Știți deja că noi căutăm mereu variante cât mai sănătoase când comandăm sau ieșim să mâncăm în oraș, așa că […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe