Paste din porumb cu ciuperci și fasole verde

 

Zilele trecute am descoperit la supermarket niște paste din porumb. Contin doar porumb si apa. Am fost curioasa ce gust au, asa ca le-am cumparat. Nu mai tin minte exact pretul, dar era in jur de 6 lei punga de 500 de grame. Iata ce reteta am facut:

Ingrediente:

-400 de grame de paste (au iesit 3 portii generoase)

-ciuperci de padure (am avut la congelator manatarci, asa cum se numesc in Oltenia:))

-fasole verde (tot de la congelator)

-rosii cherry (tot de la congelator, avem din gradina parintilor mei)

-sos de rosii (facut de mama mea)

-usturoi

-foarte putina sare sau deloc (pentru ca sosul de rosii este destul de sarat), piper

IMG_0014

Preparare:

Am pus apa la fiert cu foarte putina sare. Dupa ce a dat in clocot am pus pastele, le-am lasat 11 minute, apoi le-am clatit cu apa rece.

In acest timp am pregatit legumele. Pentru ca am avut ciuperci congelate care au lasat o zeama foarte aromata cand s-au dezghetat, am profitat de ea si am pus-o in tigaie, in loc de ulei. Am adaugat pastaile, iar dupa 2-3 minute ciupercile si rosiile cherry inghetate. Dupa alte cateva minute am pus usturoiul tocat marunt si sosul de rosii. Am mai lasat cateva minute, iar la final am adaugat sare si piper.

Am amestecat pastele cu legumele si sosul si gata reteta! Am mancat fiecare cate o portie maaare si a mai ramas o portie pentru pranzul de a doua zi 🙂

A! Uitasem sa va spun ca in timp ce fierbeam pastele incepuse sa miroasa in bucatarie a mamaliga:)) Am crezut ca o sa avem senzatia ca mancam mamaliga cu legume, dar am fost foarte surprinsi sa constatam la final ca nu se simtea absolut deloc gustul de porumb! Poate si datorita legumelor si sosului, nu stiu. Cert este ca au fost delicioase!

IMG_0015

Asadar, fie ca aveti intoleranta la gluten, fie ca vreti sa mai variati tipul de paste folosit, eu va recomand sa le incercati pe cele de porumb. Eu o sa testez si alte tipuri fara gluten, pentru ca sunt curioasa ce gust au. Sigur ca va dau de veste aici, pe blog 🙂

PS: Nu consideram ca ne pricepem sa facem paste, ba chiar deloc! Noi preferam sa le pregatim in stilul nostru, cat mai rapid, simplu si sanatos, deci nu va asteptati sa gasiti un mod de preparare precum in Italia 🙂

 

Credit foto 1: Imelnyk | Dreamstime.com

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]
Dr. Cătălina Crețu: Suplimentele sub formă de spray se asimilează mai bine decât comprimatele
Am descoperit aceste suplimente sub formă de spray acum mai bine de 6 luni și m-au cucerit, pentru că dai […]
Pandișpan cu fructe (rețetă cu făină integrală, fără lactate și fără zahăr)
Este o rețetă foarte ușor de făcut, din doar 3 ingrediente, plus fructe. Poate fi pandișpan cu vișine, cireșe, piersici, […]
Unde puteți mânca pizza cu blat integral și pizza vegană în București
Știți deja că noi căutăm mereu variante cât mai sănătoase când comandăm sau ieșim să mâncăm în oraș, așa că […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe