Budincă din afine și fulgi de ovăz

Duminica dimineata. Foame mare si frigider… gol. De fapt, aproape gol. Aveam niste rosii, niste ardei, un ou si o bucatica de pepene galben. Sotul meu ar fi vrut o omleta, dar ce sa faci cu un singur ou? Eu, fericita ca nu avem destule oua si ca imi pot pune imaginatia la contributie, m-am uitat in camara sa vad ce pot „incropi” 🙂 Sanatos, cum altfel? Am vazut semintele de chia si fulgii de ovaz si mi-a venit ideea! Fac niste „icre” de chia si o budinca de afine (aveam afine in congelator). Ambele se fac la rece, fara aragaz sau cuptor, deci sunt raw 🙂 Începem cu rețeta dulce:

DSC_0292 edit (2)

Ingrediente:

-un castronel cu afine (proaspete sau congelate)

-un pahar cu apa

-fulgi de ovaz (eu am folosit fulgi de ovaz fini)

-tarate de psyllium

-miere

-optional: orice seminte si fructe aveti prin casa 🙂 Eu am mai pus o bucatica de pepene galben, putin ghimbir, putine seminte de chia si un mix de seminte (susan, in, mac, floarea soarelui)

Practic totul e optional :)) Puteti face cu zmeura in loc de afine sau cu orice alt fruct. Puteti pune doar psyllium sau doar fulgi de ovaz sau doar chia. Puteti folosi lapte vegetal in loc de apa. Eu am facut cu ce aveam prin casa.

DSC_0288 edit (2)

Mod de preparare:

Am pus in blender afinele, apa, mierea, ghimbirul, pepenele galben si mixul de seminte. Dupa ce a devenit totul un suc ceva mai gros am oprit si am adaugat fulgi de ovaz, tarate de psyllium si putine seminte de chia. Am pus totul dupa ochi, astfel incat sa se „ingroase” compozitia (mai multi fulgi de ovaz decat celelate). Nu am mai pornit blenderul, ci doar am amestecat cu o lingura. Asta pentru ca am vrut ca fulgii de ovaz sa ramana intregi, sa se simta in budinca, nu am vrut sa devina totul o pasta fina. Atentie sa nu puneti prea multe! Compozitia nu trebuie sa fie foarte, foarte groasa din prima, pentru ca aceste ingrediente se „umfla”, adica absorb apa din compozitie, deci trebuie lasat totul aproximativ 10 minute pentru a se ingrosa. La mine dupa acest timp budinca era totusi cam moale, asa ca am mai adaugat fulgi de ovaz si psyllium si am mai lasat putin sa se odihneasca 🙂 Pofta mare!

ATENTIE! Beti multa apa atunci cand mancati produse care contin tarate de psyllium sau seminte de chia. Acestea continua sa se „umfle” si dupa ce au fost consumate, adica in sistemul digestiv, asa ca au nevoie de lichide.

Reteta de icre de chia o găsiți AICI

DSC_0281 edit (2)

Credit cover foto: © Anna Denisova | Dreamstime.com

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe