#cei1024 – Donează sânge la tine la birou!

Da! Se poate să donezi sânge și la serviciu, nu doar la centrele de transfuzii sau la spital. Cu două condiții: să strângi măcar 40 de oameni care vor să doneze și să ai un spațiu disponibil în care echipa de la Centrul de Transfuzii să întindă câteva paturi mobile. Și da! Există oameni care fac asta! De exemplu, membrii companiei IT Zitec au demarat o campanie prin care să determine și alte firme să organizeze sesiuni de donare la sediul lor.

FullSizeRender-1

Am aflat de campania #cei1024 la gala Webstock, unde a obținut premiul I la categoria Utility. Mi-a plăcut foarte mult ideea lor, așa că i-am contactat să facem o filmare pentru emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe„. Așa am aflat că ideea i-a venit unui angajat, iar managerii companiei au susținut-o:

Noi am început să colaborăm cu Centrul de Transfuzie București acum 3 ani. Făceam în jur de 2 sesiuni de donare pe an la noi în birou. La un moment dat unui coleg i-a venit ideea: cum ar fi să îi convingem și pe alții să facă același lucru? Atunci a apărut campania #cei1024 și am reușit să convingem și alte firme să se înscrie și așa am ajuns la 465 de donatori!

Alexandru Lăpușan, CEO Zitec

Practic angajații companiei IT au făcut pro bono un site și toate materialele grafice pentru campanie. În plus, firmele care vor să organizeze sesiuni de donare la sediul lor primesc și ajutor la capitolul „organizare”: mailuri, telefoane, sfaturi. Totul se face în mod voluntar, în afara proiectelor companiei. Mă înclin în fața acestor oameni!

cei1024-afis-A4
Sursa: www.cei1024.ro

Cu ajutorul acestei campanii s-au donat până acum 209 litri de sânge, care au ajutat 1395 de oameni (până pe 5 noiembrie 2016, conform www.cei1024.ro). Mie mi se pare wow! Și cred că aceasta este soluția! Cred cu tărie că centrele de transfuzii au nevoie de mai multe echipe mobile! În momentul acesta firmele care se înscriu în campanie așteaptă câteva luni până când o echipă mobilă ajunge la sediul lor. Asta trebuie să se schimbe!

Practic donatorul este „clientul” centrului de transfuzie. Dacă tu ești o companie care vrea să obțină profit și observi că o mulțime de clienți vor să îți „cumpere” produsul dacă te duci la ei la serviciu, atunci du-te la ei! Degeaba aștepți să vină ei la tine! Pe același principiu ar trebui să funcționeze și centrele de transfuzii. Conform www.cei1024.ro, dacă fiecare companie din Bucureşti se înscrie în campanie, se poate asigura necesarul de sânge pentru spitalele din capitală în mod constant!

În loc să își sacrifice o jumătate de zi să meargă la Centrul de Transfuzii, pentru un angajat al unei firme procesul poate dura și 30 de minute, dacă se întâmplă la sediul companiei, după care poate să își continue activitatea. Da, primește o zi liberă, dar nu e obligatoriu să o ia atunci.

Alexandru Lăpușan, CEO Zitec

Problema este că centrele de transfuzii nu au destui medici. Colega mea Cristina Marineață a făcut un interviu cu dr. Doina Goșa, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină București, care a spus că ar mai fi nevoie de încă 20 de posturi pentru ca cei de la centru să poată primi mai mulți donatori. Eu zic că și 2-3 medici dacă ar fi angajați tot ar fi bine! Important este să se formeze cât mai multe echipe mobile care să meargă acolo unde sunt cereri. E inadmisibil ca într-o țară în care doar doi români dintr-o sută vin să doneze sânge (de trei ori mai puţin decât media europeană), să existe timp de așteptare de câteva luni pentru companiile care au angajați dornici să doneze la ei la serviciu! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că știe care sunt problemele și că se vor remedia. Până atunci, vă invit să vă convingeți colegii să doneze sânge și să vă înscrieți cât mai mulți în campania #cei1024. Cu cât va fi mai lungă lista de așteptare, deci cu cât va fi mai mare cererea pentr echipe mobile, cu atât mai repede se va schimba ceva. Sunt sigură de asta. Schimbarea începe de la noi.

Gășiți toate detaliile despre campanie aici: www.cei1024.ro

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe