Sport în casă: exerciții recomandate de kinetoterapeuți

E tentant să stăm toată ziua pe canapea, știu, și pentru mine e la fel, dar haideți să nu uităm cât de importantă este mișcarea. Și nu doar mișcarea, ci și alimentația sănătoasă, odihna, relaxarea, iubirea și orice ne aduce bucurie. Organismul nostru are nevoie de toate acestea ca să poată lupta cu noul coronavirus dacă va fi cazul. (promit că postez zilele următoare și rețete sănătoase și foarte ușor de făcut)

Vă las mai jos câteva programe de mișcare recomandate de kinetoterapeuți pe care eu îi cunosc sau de la clinici pe care le știu. Atenție dacă aveți probleme de coloană, genunchi, șold, umeri șamd. În aceste cazuri cel mai bine ar fi să faceți ședințe one to one, ca să fie personalizate. Plus că terapeutul vă vede și vă poate corecta dacă faceți niște mișcări greșite. Majoritatea clinicilor de kineto oferă deja și aceste servicii online, prin skype, whats app, zoom sau alte programe.

Exerciții pentru tonus și mobilitate

Fizioterapeutul Bogdan Goga, fondatorul centrului Terapie pentru mișcare, a creat un video în care ne arată ce exerciții putem face dacă suntem sănătoși, dacă nu avem probleme sau dureri. Pur și simplu pentru a ne menține tonusul și mobilitatea. Nu durează mai mult de 10 minute pe zi:

Exerciții pentru ameliorarea durerilor de spate

Dacă avem dureri de spate, Dragoș Luscan ne arată ce exerciții putem face. Dragoș este kinetoterapeut și preparator fizic al echipei de handbal feminin CSM București. Pe canalul lui de YouTube mai găsiți Program pentru mobilitatea și stabilitatea coloanei vertebrale, Program de exerciții cu bastonul pentru corectarea posturii, Program de exerciții pentru tonifierea picioarelor.

Exerciții pentru întărirea musculaturii spatelui la copii

Cei de la Kinetic Sport and Medicine nu au postat video-uri în această perioadă, dar au foarte multe pe canalul lor de YouTube și și-au încurajat pacienții să le folosească. Găsiți foarte multe programe, inclusiv pentru copii. De exemplu, exerciții pentru durerile de spate, exerciții pentru dureri de umăr, exerciții pentru sindromul de tunel carpian. Mai jos vă las video cu exerciții pentru întărirea musculaturii spatelui la copii. Dacă aveți doi copii, poate fi chiar distractiv:

Exerciții pentru îmbunătățirea calității respirației

Cristi Neacșu este fizioterapeut specialist în reeducarea respiratorie la Fiziolife Medica. Nu îl cunosc personal, dar o cunosc pe dr. Ana Maria Florescu, fondatoarea clinicii, care este medic de recuperare medicală. Mi-a plăcut mult că au pus accent pe importanța respirației și a plămânilor. Aveți jos un video din care învățați cum să vă îmbunătățiți calitatea respirației, dar găsiți pe canalul lor de YouTube și exerciții pentru umăr, exerciții pentru șold, dar și cum să ne facem singuri masaj în zona cervicală.

 

Și dacă tot veni vorba de respirație, vă recomand să îl urmăriți și pe Laurențiu Mogoș. Nu este kinetoterapeut, ci antrenor de fitness și instructor de qigong. A fost antrenorul meu personal și îmi e tare drag, plus că am încredere mare în ce recomandă. El m-a învățat importanța respirației și tot datorită lui am prins drag de această practică, de qigong. În această perioadă face LIVE-uri pe profilul lui de Facebook, adică aici.

La final, kind reminder să stați în casă și să respectați regulile de distanțare socială și de igienă. Facem asta pentru noi, dar și pentru cei dragi și pentru persoanele care în aceste momente lucrează pentru ca nouă să ne fie bine. În primul rând cadrele medicale, dar și farmaciști, polițiști, militari, angajați ai magazinelor alimentare, șoferi, livratori șamd. Acești oameni nu au echipamente de protecție, așa că sănătatea lor depinde și de noi, de felul în care respectăm regulile. Vă invit să citiți articolul Cadrele medicale fără echipamente de protecție: „Oameni buni, stați în casă! Gândiți-vă și la noi. Și noi avem familii.”

 

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe