Salut! Sunt Prâslea cel gospodin!
Chiar dacă nu este un preparat tradițional românesc, shaorma a ajuns unul dintre preferatele românilor. Poate și pentru că este mult mai comod să mergi la un fast-food și să ai prânzul sau cina gata în doar câteva minute. Dar vă pot spune că există o modalitate mult mai sănătoasă, dar și mai ieftină să mănânci shaorma: să o preparați chiar voi. Iese cel puțin la fel de bună ca cea cumpărată! În plus o puteți prepara cu ce ingrediente doriți sau cu ce aveți prin bucătarie. Iată cum puteți prepara o shaorma cu legume și maioneză din avocado, ideală pentru perioada de post sau dacă vreți să mai micșorați cantitatea de carne pe care o consumați. Să știți că această combinație de legume chiar are un gust asemănător cu cel al unei shaorma care conține carne!
Ingrediente: (pentru 5-6 bucăți)
– 500 g ciuperci;
– 1 dovlecel;
– 2-3 roșii;
– 1 avocado;
– zeama de la 1/2 lămâie;
– 1 morcov;
– 1 ceapă;
– sare;
– ulei;
– lipii.
Mod de preparare:
Pentru a face shaorma trebuie să aveți pregătite ingredientele.
Am înăbușit ciupercile tăiate felii împreună cu usturoiul, pentru câteva minute.
Dovleceii tăiați feliuțe i-am pus puțin la grill.
Morcovul l-am feliat foarte, foarte subțire cu un peeler de curățat cartofi.
Ceapa am tăiat-o solzișori.
„Maioneza” am făcut-o din avocado pisat cu o furculiță și amestecat cu zeama de lămâie și puțină sare.
Am pus lipia pe o farfurie, am întins “maioneza”, am adăugat ciupercile, câteva felii de dovlecei, morcov, roșii, ceapă. Dacă vreți, puteți adăuga și carne. Noi am făcut o dată cu niște carne de pui rămasă de la supa cu găluști, pe care am pus-o puțin la grill și a ieșit super! Dacă vă place picantă, puteți pune și ardei iute sau orice alte ingrediente vă plac. Poftă bună să aveți!
Un răspuns la “Shaorma cu legume și maioneză de avocado”
Minunat, doresc sa ma inspir sau sa plagiez alte idei de preparate sanatoase !