Pastă de avocado și ardei iute

 

Salut! Sunt Prâslea cel gospodin.

Nu-mi vine să cred că acum câțiva ani nu voiam nici în ruptul capului să încerc avocado! Mi se părea chiar scârbos (scuze pentru cuvânt, dar n-am găsit altul mai delicat) cu acea culoare verde și cu textura aia moale. Chiar nu-mi dădeam seama cum poate soția mea să mănânce așa ceva! Nu știu cum de am încercat la un moment dat și de-atunci… nu m-aș mai opri! Mi-am dat seama că de multe ori nici nu încerc ceva din cauza unor concepții greșite. Atunci asociam avocado cu alimentația vegetariană sau raw-vegană și probabil de asta îl respingeam din start, pentru că nu voiam să fiu văzut ca un „sectant”. Apoi mi-am dat seama că e o mare prostie! Poți să mănânci și carne, și avocado uneori!

Nouă ne place chiar și simplu, fără absolut nimic, pur și simplu îl tăiem în două și mâncăm cu lingurița. Alteori mai face Izabela guacamole sau pur și simplu îl mărunțim cu o furculiță și îl folosim pe post de maioneză când facem shaorma în casă. De data aceasta vă prezint o pastă picantă foarte bună de întins pe pâine.

Ingrediente:

– 2 avocado copți

– 1-2 ardei iuți

– 2-3 fire de ceapă verde

– zeama de la o lămâie

– sare, piper

Mod de preparare:

Pentru a prepara pasta de avocado aveți nevoie de avocado bine copți. Putem recunoaște un avocado copt atunci când îl apăsăm cu degetul și îl simțim puțin moale. Îl puteți cumpăra și crud, dar trebuie să-l țineți câteva zile în bucătărie, la temperatura camerei, pentru a se coace.

Am tăiat avocado pe jumătate, am scos miezul cu o linguriță și l-am pus în robotul cu lamă S. Am adăugat ardeii, ceapa, zeama de lămâie și am mixat până am obținut o pastă la care am pus sare și piper după gust.

Dacă nu aveți robot nu-i nimic, puteți obține pasta și cu furculița. Ceapa și ardeii îi tocați foarte mărunt și amestecați totul. Nu va ieși o pastă la fel de fină ca la robot, dar nu cred că e asta o probemă 🙂

Pasta de avocado și ardei iute se poate servi pe pâine, crackerși, bucăți de legume, mai e foarte bună cu tortilla de porumb, pe post de dressing la salate sau chiar ca o maioneză picantă. Vă urez poftă bună!

 

Credit foto: Kaycco | Dreamstime.com

CELE MAI RECENTE ARTICOLE


Deodorante mai sănătoase și eficiente împotriva transpirației
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc este “ce deodorant/antiperspirant folosești?”. Înainte de a răspunde la această […]
Ce filtre pentru apă am ales
Apă filtrată în toată casa, nu doar la bucătărie Dintotdeauna mi-am dorit să am apă filtrată si la baie, nu […]
Low Toxic Life: sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, natural, simplu
Sunt foarte fericită să vă anunț că încep, în sfârșit, un proiect pe care îl am în minte de un […]
albire dentara
Experiența mea cu albirea dinților și de ce am ales până la urmă un tratament profesional de albire dentară
Experiența mea cu albirea dinților Tratamentul de albire dentară afectează smalțul dinților – mit sau adevăr? Am auzit asta de […]
Ce beneficii are vitamina C lipozomală și cum o alegem pe cea mai bună
Sunt convinsă că ați auzit de suplimente lipozomale. Vitamina C lipozomală este cea mai cunoscută, dar există și vitamina B, […]
Cum poți afla dacă ai alergii alimentare întârziate
Deși mănânc cât pot de echilibrat, în ultimii ani am tot avut probleme digestive. În special balonare, dar am avut […]

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe