Salut! Sunt Prâslea cel gospodin.
Mi-era dor de o ciorbă ca la mama acasă, așa că m-am gândit să prepar o ciorbă cu oase de porc și zeamă de varză. Eu am folosit oase de porc primite de la părinții noștri, care locuiesc la țară și în fiecare an de Crăciun respectă tradiția și taie porcul. Mulțumim mult și vă suntem recunoscători pentru toate bunătățile primite de la voi.
Ingrediente:
- 4 bucăți os de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grași
- 300 g roșii cherry
- 1 țelină de mărime medie
- 1 păstârnac
- 1 litru de zeamă de varză
Mod de preparare:
Am fiert oasele de porc timp de 20-30 de minute, timp în care am luat spuma de câteva ori. Am schimbat apoi apa și am pus oasele din nou la fiert. De data asta am adăugat și puțină sare. Am mai lăsat-o să fiarbă 30-40 de minute, iar după ce m-am asigurat că e aproape fiartă (eu am pătruns-o cu o furculiță să verific dacă este fiartă), am adăugat ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina tocate mărunt. După alte 15-20 de minute am adăugat ardeiul tocat mărunt și roșiile cherry (puteți pune și roșii normale, eu pe astea le-am găsit prin congelator).
Am lăsat să fiarbă câteva minute și am adăugat zeama de varză. Dacă nu aveți, puteți pune și borș. Eu am făcut cu zeamă de varză pentru că îmi place mai mult gustul.
La final am mai lăsat să fiarbă toate ingredientele pentru 5 minute. După ce s-a mai răcit puțin, am adăugat pătrunjelul tocat mărunt și am savurat ciorba cu ardei iute murat. Poftă bună!