Salut! Sunt Prâslea cel gospodin. Săptămâna trecută am descoperit în una din cărțile Ligiei Pop o rețetă care m-a făcut foarte curios: ciorba raw de burtă “fără burtă”. Fiind fanul ciorbei de burtă clasice, am zis să încerc să prepar o ciorbă de ciuperci. Am adaptat puțin rețeta și am adăugat câteva ingrediente pe care le regăsești și la ciorba clasică de burtă. Rezultatul a fost foarte bun și de aceea vreau să vă prezint o “altfel” de ciorbă de burtă. De ce cu ciuperci pleurotus? Pentru că după ce se fierb, acestea chiar arată și au o consistență asemănătoare cu burta!
Ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus
- 4-5 căței de usturoi
- o ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1-2 gogoșari murați (opțional)
- zeama de la o lămâie
- 2 litri lapte de caju (pentru a-l prepara aveți nevoie de 100 g caju crud și apă)
Mod de preparare:
Am dat pe răzătoare ceapa, morcovii și le-am înăbușit în puțină apă împreună cu ciupercile. Când au fost aproape gata ciupercile, am adăugat usturoiul pisat și gogoșarii tăiați fașii. În acest timp am preparat laptele de caju: am pus în blender alunele de caju cu aproximativ jumătate de litru de apă (ideal ar fi să hidratați mai întâi alunele de caju, adică să le lăsați în apă cel puțin 2-3 ore), am mixat, iar apoi am strecurat, pentru a separa laptele de pulpă. Am adăugat și restul apei, am pus laptele și zeama de lămâie peste legumele înăbușite și am savurat ciorba de ciuperci alături de un ardei iute.
Credit foto: Pangfolio | Dreamstime.com
Un răspuns la “Ciorbă de ciuperci pleurotus”
[…] cu lapte, fructe și ghimbir 07/02/2017 Ciorbă de ciuperci pleurotus 02/02/2017 Cea mai simplă rețetă de lapte vegetal […]