Toamna trecuta am pus la congelator multe fructe de padure si inca mai am cateva pungute. Pentru ca am avut musafiri si nu apucasem sa fac nimic, am improvizat rapid un dulce sanatos, cu ce aveam prin casa.
Ingrediente mousse de afine:
-afine congelate sau proaspete (eu am folosit aprox 200 gr de afine congelate)
-4 banane
-optional miere
-optional zeama de lamaie
-optional psyllium
Ingrediente topping de ciocolata:
-2 linguri pudra de roscove (eu o folosesc ca inlocuitor pentru cacao)
-putina miere
-cateva picaturi de apa
Pentru ca am avut afinele congelate, nu proaspete, mai intai le-am scos de la congelator si le-am lasat aproximativ jumatate de ora sa se dezghete. Am pus bananele in robotul cu lama S, le-am stropit cu zeama de lamaie, am adaugat afinele, putina miere si am mixat. Eu am vrut ca spuma sa fie ceva mai „inchegata”, asa ca am adaugat doua linguri de tarate de psyllium si am mixat inca putin. Pentru ca taratele de psyllium au nevoie de 5-10 minute sa isi faca treaba, am facut toppingul: am pus pudra de roscove intr-un castron, cateva picaturi de apa si putina miere si am amestecat cu o lingurita. In functie de consistenta pe care vreti sa o obtineti mai adaugati miere sau pudra de roscove. That’s it! Simplu si… delicios! 🙂 Am obtinut patru portii pe care le-am decorat cu afine si merisoare. Enjoy!
5 răspunsuri la “Mousse raw de afine cu topping de ciocolată”
yummy!!
Am incercat! Si a avut succes 🙂
Ma bucur tare mult! Pupici cu sanatate 🙂
Buna. Merisoarele sunt tot congelate, nu? Sunt acele coacaze rosii, parca. Mereu le incurc :))
Scuuuze pentru intarziere. A fost o perioada mai aglomerata pentru mine, voi scrie in curand de ce 🙂 Da, si merisoarele au fost tot congelate. Eu le-am folosit doar ca decor, dar sigur ca pot fi puse si in mousse.
Cu drag,
Izabela